Stichting MAX Maakt Mogelijk ontvangt 500.000 euro van de Postcode Loterij

6 februari 2017 Cheque twv 500.000 euro

Stichting MAX Maakt Mogelijk heeft een schenking van 500.000 euro ontvangen van de Postcode Loterij. Dat is op maandag 6 februari 2017 bekendgemaakt in Tijd voor MAX. In de aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala dat op 6 februari plaatsvindt, werd Stichting MAX Maakt Mogelijk vorige week verrast door een cameraploeg van de Postcode Loterij.

Stichting MAX Maakt Mogelijk werkt aan het verbeteren van de leefomstandigheden van kwetsbare ouderen, met name in Oost-Europa. Met de bijdrage van de Postcode Loterij bouwt Stichting MAX Maakt Mogelijk binnen twee jaar dertig aanleunwoningen voor ouderen in Moldavië. In dit Europese land leven veel ouderen in krotten, onder zeer slechte omstandigheden. Het aanleunwoningenproject moet een voorbeeld zijn, om zo de broodnodige verbetering van de slechte ouderenzorg in Moldavië in gang te zetten.

Jan Slagter: “We hebben met het MAX Maakt Mogelijk-team heel veel kunnen bereiken, maar we zijn nog lang niet klaar. Met dit geld willen we een woonvorm voor ouderen creëren, waar ze verzorgd worden en waar het in de koude winters warm is.”

De officiële uitreiking van de donaties tijdens het Goed Geld Gala is op maandag 6 februari live te volgen via de site van de Postcode Loterij.

Alle berichten