Caroline Kaart overleden

17 september 2020

Caroline Kaart is dinsdag 15 september jl. op 88-jarige leeftijd overleden. MAX brengt in een speciale uitzending een eerbetoon aan Caroline Kaart. Met een overzicht van haar rijke oeuvre, bestaande uit fragmenten van optredens, musicals en interviews. Ook blikken we terug op de uitzending van MAX Maakt Mogelijk uit 2018, waarin Jan Slagter Caroline bezocht, nadat ze onverhoopt in financiële problemen kwam.

Caroline Kaart In Memoriam is op zondag 20 september om 11.05 uur en dinsdag 22 september om 11.10 uur te zien op NPO 1.

De Schots-Nederlandse operazangeres en presentatrice kwam in de jaren vijftig in Nederland wonen. Ze presenteerde diverse radio- en televisieprogramma’s, speelde in musicals en gaf zangles. Eind jaren vijftig kwam, de van oorsprong Schotse Caroline, naar Nederland. Hier presenteerde ze een muzikaal televisieprogramma met de titel Een liedje met Caroline. Verder speelde ze in musicals als Blijvend Applaus en Amerika Amerika van Jos Brink.

Met diverse koren, zowel kerk- als zeemanskoren zong ze de sterren van de hemel. Op de radio was Caroline ruim 23 jaar te horen in het populaire programma Klassiek met Caroline. Ook gaf ze zanglessen in haar woonplaats Blaricum. Ook richtte ze Stichting Caroline Kaart op, die de beoefening van podiumkunst bevorderde. In 1982 werd Caroline benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De afgelopen jaren verbleef Caroline in het Rosa Spier Huis in Laren. Dinsdag 15 september, is ze daar op 88-jarige leeftijd overleden.
Speciale dank gaat uit naar de medewerkers van het Rosa Spier Huis voor hun betrokkenheid en liefdevolle verzorging.

 

Alle berichten