De noodhulp van MAX Maakt Mogelijk is grenzeloos

21 april 2020 voedselpakketten Oeganda

voedselpakketten Oeganda

Het coronavirus grijpt wereldwijd om zich heen. Geen land wordt gespaard. In Nederland werken zorgmedewerkers onder zeer hoge druk. Artsen, mantelzorgers personeel in verpleeghuizen in de gehandicaptenzorg, ze zijn niet weg te denken uit de heftige beelden die dagelijks onze huiskamers binnenkomen. Het is voor ons bijna niet voor te stellen hoe deze tijd eruit ziet, zónder een degelijk ziekenhuis, laat staan zonder zorgpersoneel. En toch is dit de keiharde werkelijkheid in landen als Afrikaanse Oeganda. Daarom bied MAX Maakt Mogelijk ook in dit land noodhulp aan de meest kwetsbare ouderen.

Voedselpakketten en medicijnen voor huishoudens in Oeganda

Veel grootouders in Oeganda hebben noodgedwongen de zorg voor de kleinkinderen op zich genomen. Het is ondenkbaar wat er zal gebeuren als deze mensen getroffen worden door het coronavirus. Het eenvoudig kopen van levensmiddelen en medicijnen is door de strenge maatregelen onmogelijk geworden en er zijn honderden huishoudens in een noodsituatie terecht gekomen. Mede dankzij een donatie van MAX Maakt Mogelijk en stichting Grannies2Grannies zijn voor 1000 grootouders voedselpakketten, medicijnen en zeep gekocht. Met speciaal verkregen vergunningen hebben vrijwilligers deze pakketten kunnen ronddelen, waardoor deze gezinnen ten minste een maand lang in leven worden gehouden.

Ouderenhulp blijft nodig

Helaas zal het Coronavirus voorlopig de wereld nog in zijn greep houden. Ook de komende maanden is hulp dringend nodig. Die hulp willen wij graag bieden! Helpt u  mee?

DONEER AAN PROJECT

 

Alle berichten