Eerste corona-noodpakketten uitgedeeld

3 april 2020 uitdelen voedselpakketten

Dat MAX Maakt Mogelijk zich sinds jaar en dag inzet voor de kwetsbare ouderen, is algemeen bekend. Het is dan ook te verwachten dat wij in deze tijd, waarin het coronavirus wereldwijd om zich heen grijpt, direct noodhulp bieden. De eerste noodhulp hebben we al kunnen bieden aan de kwetsbare ouderen in Moldavië. 

Levensmiddelen, zeep en desinfecterende middelen

Al jarenlang zet de stichting gaarkeukens op in heel Moldavië. Hier kunnen de meest kwetsbare ouderen soms wel 3 keer per week een maaltijd krijgen. Doordat de gaarkeukens acuut hun deuren moesten sluiten, dreigden honderden ouderen zonder eten te komen zitten. MAX Maakt Mogelijk heeft direct extra financiële hulp geboden, waarmee levensmiddelen, zeep en desinfecterende middelen zijn gekocht. Hiervan zijn voedselpakketten gemaakt. De desinfecterende middelen worden zowel door de ouderen als door de mensen van onze projecten gebruikt om zich te beschermen.

Ontheffing

De meest kwetsbare ouderen zijn bedlegerig en niet in staat om voor zichzelf te koken. In plaats van een voedselpakket, ontvangen zij een warme maaltijd. Om deze rond te mogen brengen zijn ontheffingen aangevraagd en verkregen. Een geweldige prestatie van onze medewerkers op de locaties, want juist deze ouderen hebben de hulp extra hard nodig. In Moldavië krijgen nu ruim 700 ouderen een maand lang een levensmiddelenpakket en 59 bedlegerigen een maaltijd bezorgd aan huis.

Helpt u mee?

Maar ook de komende maanden willen wij hen, en nog veel meer andere kwetsbare ouderen, blijven steunen en hulp bieden. Dat kunnen we niet zonder uw hulp! Helpt u mee?

DONEER AAN PROJECT

 

Alle berichten