Altijd aandacht voor Indische ouderen in Indonesie

2 augustus 2022

MAX Maakt Mogelijk steunt sinds 2012 ouderen in Indonesië. Het gaat om een specifieke groep; Indo’s. Oftewel, Indische Nederlanders die na de onafhankelijkheid van Indonesië niet naar Nederland konden of mochten komen. Deze achterblijvers leven sindsdien in armoede. Recht op een pensioen of AOW hebben ze niet. En ook hun kinderen en kleinkinderen lukt het meestal niet om dit te doorbreken. Francine Tammeling uit Arnhem zet zich al jaren in voor deze ouderen met haar stichting Teman Teman Sehati.

De 82 ouderen die geholpen worden wonen verspreid over Bandung, Surabaya, Malang, Depok, Makassar en kleine nabij geleden dorpen. Maar ondanks de afstanden krijgen ze allemaal persoonlijk bezoek van 5 vertegenwoordigers, zodat voor iedereen hulp op maat gegeven kan worden.

De hulp bestaat uit: huur betalen woning, zorgkosten, renovatie huisje, ziektekosten (BPJS), voedselpakketten, nieuwe meubels, matras/bed, pensioenuitkering.

Francine: ‘’De prijzen voor etenswaren zijn erg gestegen en olie om in te bakken is amper te krijgen. Mensen staan in de rij om olie te kopen. Maar toch lukt het onze vertegenwoordigers om een voedzaam en gevarieerd voedselpakket te maken.’’

Klik hier om de ouderen in Indonesie te steunen.

Mandy Faridy woont naast de rivier in Depok. Vertegenwoordiger Anto brengt iedere maand hun uitkering en een  voedselpakket.

De oog-operatie van Johanna Verdouw (88 jaar) in Makassar is geslaagd, waardoor ze eindelijk weer goed kan zien. Johanna kijkt altijd erg uit naar de bezoekjes van vertegenwoordiger Adil, vooral omdat ze dan weer even Nederlands met hem kan spreken. 

Een emotioneel moment voor meneer Hildenbrand. Hij kreeg naast zijn uitkering en voedselpakket extra geld om een fatsoenlijk graf voor zijn overleden vrouw te maken.

Alle berichten