Kijk iedere zaterdag MAX Maakt Mogelijk!

25 oktober 2017 © Ronal Huffener

Het nieuwe seizoen van MAX Maakt Mogelijk is vanaf 21 oktober weer iedere zaterdag om 18.30 uur op NPO 2 te zien. In dit seizoen weer aandacht voor ouderen in het binnen- en buitenland die onze hulp keihard nodig hebben!

Zo bezoekt Jan Slagter in Moldavië ouderen die geen toegang hebben tot schoon drinkwater en ouderen met verwaarloosde oogaandoeningen. In Oekraïne hoort hij de gruwelen die de Joodse Holocaust overlevenden daar hebben meegemaakt en die nog altijd in vreselijke omstandigheden leven. Ook roept hij hulp in voor de laatste bewoners van Tsjernobyl die als enige na de kernramp zijn teruggekeerd. En goed nieuws uit Indonesië Jan gaat terug naar de Indische Nederlanders; die dankzij donaties van de kijker weer een goed leven hebben.

In Nederland aandacht voor de slachtoffers van de gasexplosie in Veendam. We maken kennis met de nieuwe bewoners van het Ben Oude NijHuis. Lotty Huffener-Veffer (96) overleefde Auschwitz en wordt op gepaste wijze verrast. Monique van der Ven verrast haar naamgenoot, Maria Deen, die zich al 50 jaar als vrijwilliger inzet voor ouderen. Kinderen in Nederland die niet door hun ouders opgevoed kunnen worden komen in veel gevallen bij hun grootouders terecht MAX Maakt Mogelijk helpt met het organiseren van een speciale ‘opa en oma dag’. En Jan Slagter neemt de eenzame mevrouw van Ommen (98) mee naar het concertgebouw.

Dit en meer iedere zaterdag om 18.30 uur op NPO 2.

Alle berichten