MAX Maakt Mogelijk blijft meehelpen in de strijd tegen corona

6 mei 2020 Mondkapjes voor Moldavië

In alle landen waar de stichting hulp verleent, zijn wij gericht bezig met de bestrijding van het  coronavirus. Wij proberen zoveel mogelijk preventief te handelen door beschermingsmaterialen uit te delen als zeep en desinfecterende middelen. Helaas is het wereldwijde tekort aan mondkapjes ook een groot probleem in deze landen.

Inventieve ondernemer steekt handen uit de mouwen

Stichting MAX Maakt Mogelijk bestelde bij een productiebedrijf voor onder andere ziekenhuisbedden, 100 bedden compleet met matras, lakens, dekens en nachtkastjes en doneerde deze aan de triage-afdeling van een ziekenhuis in Balti, Moldavië, waar patiënten worden gescreend alvorens ze worden opgenomen. Maar de eigenaar van dit bedrijf wilde meer doen. In samenspraak met artsen werd besproken aan welke eisen goede mondkapjes moeten voldoen. Met deze kennis worden nu in grote getale 2 varianten gecertificeerde mondkapjes gemaakt. Eén specifiek voor het ziekenhuispersoneel en de ander speciaal voor zorgmedewerkers en mantelzorgers. De productie is in volle gang en inmiddels liggen er al duizenden mondkapjes op voorraad.

De stichting ontving ook van onze hulpverleners op andere locaties in Moldavië diverse noodoproepen. In het ziekenhuis in Floresti en Balti en in het verzorgingshuis Dom Veteranov worden deze week  alvast 5.000 mondkapjes uitgedeeld. Volgende week zal tot een totaal van 54.000 mondkapjes aangevuld worden.

Ouderenhulp blijft nodig

Helaas zal het coronavirus voorlopig de wereld nog in zijn greep houden. Ook de komende maanden is hulp dringend nodig. Die hulp willen wij graag bieden! Helpt u  mee?

DONEER AAN PROJECT

Alle berichten