Sjoelen is gezellig en gezond!

4 juli 2024

Sjoelen is van oorsprong een oud-Hollands gezelschapsspel en wordt vaak in huiselijke kring gespeeld. Maar sjoelen is niet alleen een gezellig tijdverdrijf. Het kan helpen om de hand-oogcoördinatie, fijne motoriek en cognitieve functies te verbeteren. Ook biedt het senioren die zich soms eenzaam kunnen voelen, sociale verbinding, plezier en ontspanning. Sjoelen is dan ook een populaire sport onder ouderen en in verzorgingshuizen en buurtcentra wordt, al dan niet in verenigingsverband, wekelijks heel wat afgesjoeld.

Gezonde rivaliteit

Dit geldt ook voor de leden van sjoelclub Amistad in Roosendaal. Deze gezellige club van 18 leden in de leeftijd van 75 tot 86 jaar komt elke vrijdagmiddag bij elkaar in het wijkgebouw Huis van de Westrand. Eerst vijf potjes sjoelen, dan gezellig een kopje koffie of thee drinken en daarna weer vijf potjes. De leden spelen voor hun plezier en hebben het heel gezellig met elkaar, maar dat neemt niet weg dat ze behoorlijk fanatiek zijn. Van alle leden worden de behaalde punten op een lijst geschreven en na 3 maanden volgt er een volledig overzicht van de gescoorde punten per persoon. “Anna van Beeck is al 28 jaar lid en behaalt altijd het hoogste aantal punten”, aldus Piet Laanen, voorzitter van de sjoelclub.

Een terugblik met een feestelijk tintje

Dit jaar bestaat sjoelclub Amistad 30 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Dankzij een bijdrage van MAX Maakt Mogelijk kunnen de leden genieten van een fantastische middag. Piet heeft een film gemaakt met beelden van de sjoelclub vanaf 2006! Samen met alle clubleden bekijken ze deze op een groot scherm in het wijkgebouw onder het genot van een kopje koffie of thee met een lekkere koek erbij.

Alle berichten