Vanaf 23 oktober nieuwe tv-uitzendingen

5 October 2021

In de eerste aflevering van MAX Maakt Mogelijk is het resultaat te zien van gerenoveerde huisjes in Moldavie & en helpen we bij de aanleg van een dementie-vriendelijke tuin voor bewoners van een verzorgingshuis in Werkendam.

Ondanks de jarenlange hulp aan ouderen in Moldavie leven er nog steeds veel mensen in diepe armoede en krotten. Maar helpen, helpt! Dat bewijzen de ouderen die dankzij donateurs in een opgeknapt huisje wonen. Ze hebben geen zorgen meer over een ijskoud huis, bevriezing van ledematen in de nacht en een kachel die zoveel rook uitstoot dat het huisje zwart geblakerd is. Jan Slagter bezoekt Galina in haar gerenoveerde huisje. Voor het eerst in jaren gaat zij zonder zorgen de winter tegemoet.

Ook gaat Jan Slagter langs bij verzorgingshuis Goezate in Werkendam, waar 75 bewoners wonen met een somatische en/of psycho-geriatrische zorgvraag.  Hoewel Goezate behoorlijk wat eigen grond heeft rondom het gebouw, is er geen veilige afgesloten tuin voor de bewoners. Tijdens de coronacrisis, werd de noodzaak van een tuin nog dringender.  Vrijwilliger Hendri Visser start  daarom samen met zorgmanager Karin Schellekens het plan voor een dementie vriendelijke tuin. De hele gemeenschap draagt een steentje bij; buurtbewoners, bedrijven en vrijwilligers. MAX Maakt Mogelijk neemt het oneindige pad dat door de tuin loopt voor haar rekening.

MAX Maakt Mogelijk- vanaf 23 oktober – iedere zaterdag – 18.40 uur – NPO2

Alle berichten