Zaterdag start het nieuwe tv-seizoen

19 oktober 2016

Vanaf zaterdag 22 oktober ziet u nieuwe uitzendingen van MAX Maakt Mogelijk.

In deze uitzending worden de bewoners van Hospice Gasthuis Groningen geholpen met een lift die steeds kapotgaat, wordt de 61-jarige brigadier Floor Verweij verrast en gaat Jan Slagter naar Moldavië om Nadjeja Mocan te helpen met haar hulp aan ouderen.

Vrijwilligster Gerry Hoogenberg (66) schreef een brief aan MAX Maakt Mogelijk, met de vraag of MAX kan helpen met de lift in Hospice Gasthuis Groningen. De lift zorgt namelijk voor grote problemen: hij is zo vaak stuk dat de brandweer steeds moet uitrukken om een bewoner terug naar zijn of haar kamer te brengen, na bijvoorbeeld het scheppen van een luchtje. Voor de meeste bewoners, die in het hospice hun laatste levensfase doorbrengen, is traplopen namelijk geen optie meer. Het hospice is afhankelijk van donaties en heeft geen pot geld paraat om de lift te maken. Daarom toog Jan Slagter naar Groningen om te kijken wat er moest gebeuren, hij nam daar niet de lift, maar zorgde wel voor een grote verrassing.

Verder aandacht voor brigadier Floor Verweij (61). Floor maakt deel uit van de politie eenheid Rotterdam en blinkt uit in bescheidenheid, maar valt vooral op door zijn onvoorwaardelijke loyaliteit voor zijn vak en collega’s. Floor draait nog alle nachtdiensten en meldt zich nooit ziek. Reden voor zijn collega’s om MAX Maakt Mogelijk te vragen of er een manier is om Floor te verrassen. Na goed overleg is met het politieteam bedacht dat Jan Slagter een ongeval in scène gaat zetten waar Floor na een officiële melding op af zal gaan. De onthulling blijkt groots voor Floor en de dag wordt vervolgd met een verrassing die alles te maken heeft met het ene smetje op Floor’s blazoen.

Ook gaat Jan bij Nadejda Mocan langs in Moldavië. Nadejda bezoekt en verzorgt in haar dorp Vulcanesti zoveel mogelijk mensen. Van haar eigen geld maakt ze thuis eten en brengt dit naar de oudste inwoners van haar dorp die geen of nauwelijks pensioengeld ontvangen om van te leven. Dit doet ze allemaal te voet en in weer of geen weer. Haar verrotte fornuis en gebrek aan geld en spullen zorgen ervoor dat ze steeds minder mensen kan helpen. Jan Slagter gaat met Nedejda op pad en bezoekt de armste ouderen die hulp nodig hebben, zoals Ion Fuior. Ion ontvangt geen pensioen en heeft geen familie die hem kan helpen. Met een beetje steun uit Nederland kan Nedejda met weinig middelen al een groot verschil maken voor Ion en alle andere oude dorpsbewoners in Vulcanesti.

MAX Maakt Mogelijk
Vanaf zaterdag 22 oktober 2016
Om 18.35 uur op NPO 2
Presentatie: Jan Slagter

Alle berichten