Voor Jan is Joke al 60 jaar zijn diamant

4 juni 2024

“MAX Maakt Mogelijk vervult wensen van ouderen” leest Jan Bogers (86) in het MAX Magazine. Hij wil zijn vrouw Joke (88) heel graag verrassen met hun 60-jarig diamanten huwelijk op 7 januari en besluit om zijn wens in te sturen.

Van vogelvoer naar dikke verkering

Joke komt uit een groot gezin van 15 kinderen en ze moet als 14-jarig meisje al aan het werk in de winkel van haar ouders. Op deze plek zal ze later de twee jaar jongere Jan voor het eerst ontmoeten. Op een dag komt hij de winkel binnen om vogelvoer bij Joke te kopen. Jan laat er geen gras over groeien en diezelfde avond nog gaan ze samen uit. De week erop volgt een tweede avondje uit en daarna hebben ze dikke verkering.

De ouders van Jan hebben ook een winkel en voordat ze kunnen trouwen moet hij eerst de zaak van hen overnemen. Na 3,5 jaar is het dan eindelijk zover en op 7 januari 1964 stappen Jan en Joke in het huwelijksbootje.

Veerkracht in moeilijke tijden

Ze hebben het niet altijd makkelijk. Zo wordt Jan geopereerd aan een driedubbele hernia en moet Joke de winkel in die periode in haar eentje draaiende houden. Joke krijgt twee keer een nieuwe knie en vervolgens darmkanker, maar ondanks de moeilijke tijden blijven ze beiden enorm positief.

Nog steeds zijn ze heel actief en genieten enorm van hun vrijwilligerswerk; Jan is koster en Joke is gastvrouw in de parochie.

Ze hebben allebei altijd hard gewerkt, maar de financiën laten het helaas niet toe om samen onbezorgd een heerlijk avondje uit te gaan. En dat is nu precies wat Jan zijn Joke zo zou gunnen; een keer lekker samen uit eten of naar een uitvoering in het theater.

MAX Maakt (het) Mogelijk

Zoon Ton wordt betrokken in het complot en hij overhandigt zijn jubilerende ouders op 7 januari namens MAX Maakt Mogelijk een mooie bos bloemen en cadeaukaarten, goed voor een etentje én een voorstelling naar keuze.

Een grote verrassing voor Joke, zo laat ze MAX Maakt Mogelijk weten. Welke voorstelling zal worden bezocht is nog niet bekend. Binnenkort gaan ze een keuze maken en ze kijken er al enorm naar uit. Het wordt voor Jan en Joke vast een onvergetelijke en fijne avond!

Jan en Joke op hun trouwdag in 1964

Alle berichten