Wens vervuld: André Rieu op het Vrijthof in Maastricht

5 september 2023

Op 5 mei 2008 verliest Marrie Kroes bij een auto-ongeluk haar dochter, schoonzoon, en kleinzoons van 2 en 7 jaar. Marrie probeert zo veel mogelijk de emoties van dit enorme verlies van zich af te zetten. Want zoals ze zelf zegt: “Als ik dat verdriet toelaat word ik gek. Ik heb nog meer kinderen en kleinkinderen en die willen ook een leuke oma.”

Haar zus Annie (80) staat Marrie bij waar ze kan. Om haar daarvoor te bedanken, schrijft Marrie aan MAX Maakt Mogelijk dat ze de grote wens van Annie hoopt te kunnen vervullen: naar André Rieu op het Vrijthof in Maastricht. Het lukt de zussen maar niet om het zelf te regelen. Eén appje van MAX naar André Rieu doet wonderen. Binnen 2 minuten belt de Maestro zelf op en zegt dat we dit als geregeld kunnen beschouwen.

Jan Slagter op de koffie

Jan Slagter verrast de zussen thuis en heeft niet alleen gebakjes bij zich voor bij de koffie, maar ook een videoboodschap van André Rieu. André nodigt Marrie en Annie persoonlijk uit om naar Maastricht te komen en na het concert mogen ze zelfs backstage voor een Meet & Greet met de Maestro zelf!

Geweldig concert

‘’Het concert is fantastisch, de muziek geweldig en de omgeving adembenemend. Wat een sfeer weet André Rieu toch te creëren!’’, aldus de zussen. Marrie en Annie genieten volop en zingen en dansen waar ze kunnen mee. Jan Slagter is ook van de partij en zorgt ervoor dat de dames warm blijven door voor hen allebei een plaid te kopen met de afbeelding van André Rieu er op. Zo hebben Marrie en Annie gelijk een mooi aandenken aan deze bijzondere avond.

Derlon Hotel in Maastricht

En dan, na het concert volgt de ontmoeting met de wereldster André Rieu. Midden tussen alle artiesten die de avond zo speciaal hebben gemaakt, neemt hij alle tijd voor Marrie en Annie. Daarna gaan de dames terug naar het Derlon Hotel aan het Onze Lieve Vrouweplein, direct naast het Vrijthof. In de prachtige en comfortabele hotelkamer wordt door de zussen nog lang nagepraat over deze bijzondere avond.

Naast het Derlon Hotel staat de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek. Daar steken Marrie en Annie de volgende ochtend een kaarsje aan voor de vier kinderen die zijn verongelukt. “Zij zijn er altijd bij, dus ook in Maastricht”, zegt Marrie.

Deze wens is te zien in het nieuwe tv seizoen van MAX Maakt Mogelijk dat vanaf zondag 22 oktober wordt uitgezonden.  

Alle berichten