Wim Brauns in Litouwen overleden

20 januari 2022

Wim Brauns, onze man in Litouwen, is vrijdag 14 januari plotseling overleden. Wim deed er alles aan om mensen in nood te helpen. Hij was een sportman in hart en nieren en ging elke dag op zijn mountainbike of met zijn busje – volgeladen met hout en eten – bij arme ouderen langs.

Jan Slagter: ‘’Ruim 6 jaar geleden, in 2016, ontmoette ik Wim Brauns en vanaf de eerste dag was ik onder de indruk van hem. Omdat hij doet wat hij kan om “zijn” ouderen te helpen. Maar ook vanwege zijn persoonlijkheid, zijn altijd aanwezige humor en zijn enorme inzet en daadkracht.Wim was mijn held, en wat hij heeft gedaan voor de ouderen is groots.”

Wim besloot eind jaren ’80 in Litouwen te gaan wonen en werkte als coach van de nationale wielerploeg. Daarna begon hij samen met zijn vrouw Irena camping “De Harmonie” in Trakai.  Omdat Wim nog altijd veel en ver fietste op zijn mountainbike, komt hij op de meest afgelegen plekjes. Vaak ontdekte hij gezinnen of ouderen die in een tochtig krot wonen en nauwelijks geld hebben om rond te komen. Wim helpt waar hij kan, maar heeft niet genoeg middelen om 40 ouderen te helpen hun huis te renoveren, voedselpakketten te kopen en medische zorg te betalen.

2016 is het begin van de mooie samenwerking tussen MAX Maakt Mogelijk en Wim. Met onze financiële steun kan Wim opeens veel meer betekenen en doet hij er alles aan om de ouderen te helpen. Maar ook de jeugd kan op hem rekenen. Wij besloten hem te helpen bij het opknappen van huisjes en bij het slaan van waterputten bij een aantal huisjes.  Ook wordt een busje aangekocht, waarmee Wim trots en energiek door de omgeving reed en bij de eenzaamste mensen stopte voor een opbeurend praatje en iets lekkers te eten. Maar ook waren er de talloze ritjes met en voor de ouderen die ziek waren en naar een dokter moesten.

Jan Slagter; ”We zijn in shock dat Wim er niet meer is en zullen hem ontzettend missen. We wensen Irena, de familie en Valdy veel sterkte met dit grote verlies.’’

Wim Brauns is 80 jaar geworden.

Alle berichten