Eenzame ouderen in Kosovo en Albanië hebben het zwaar. De prijzen voor levensmiddelen blijven stijgen en daardoor kunnen veel ouderen niet iedere dag eten kopen. Dankzij de gaarkeukens in Kosovo en Albanië kunnen de ouderen drie keer per week gratis een warme en voedzame maaltijd eten. Maar om deze maaltijden te bekostigen, zijn extra inkomsten nodig. Help dit maaltijdenproject voortbestaan zodat de ouderen verzekerd blijven van hun enige maaltijden in de week!

MAX Maakt Mogelijk steunt sinds 2016 de gaarkeukens in Gjakova Kosovo en Bajram Curry in Noord-Albanië, waar ouderen samenkomen om een maaltijd te nuttigen. De eetmomenten in de gaarkeuken zijn ontzettend belangrijk voor de ouderen. Zonder deze steun eten ze soms dagenlang niets.

Ingrid Rietveld is als vrijwilliger al jaren verbonden aan de gaarkeukens. Ze komt graag in het dagcentrum in Kosovo waar de armste ouderen genieten van een warme maaltijd en elkaars gezelschap.

Een van de bezoekers van de gaarkeuken is Mariana. Ze scharrelt haar inkomen bij elkaar tussen het vuil. Maar omdat ze in een hokje woont van 2 bij 3 meter, en daar ook nog haar vuilnis opslaat, lopen de mensen in het dorp met een grote boog om haar heen. Dankzij de uitzending van 2019 konden wij een nieuw huisje voor Mariana huren.

Ook blijft MAX Maakt Mogelijk de gaarkeuken steunen, maar dat kon niet zonder uw donatie. Help en stel de enige warme maaltijd van de ouderen veilig!

2019: Mariana in haar ‘huisje’ van 2×3 meter

2020: Mariana in haar nieuwe huisje

 

 

Alle projecten