MAX Maakt Mogelijk steunt al jaren een gaarkeuken in Bajram Curry in Noord-Albanië waar ouderen samenkomen om een maaltijd te nuttigen. De vier eetmomenten per week in de gaarkeuken zijn ontzettend belangrijk voor de ouderen. Zonder deze steun eten ze soms dagenlang niets. Tijdens de coronacrisis mogen zij helaas niet langer bij elkaar komen en is het leven nog moeilijker geworden.
MAX Maakt Mogelijk wil voedselpakketten uitdelen zodat iedereen, ook tijdens de sluiting vanwege de coronamaatregelen, kan blijven rekenen op gezonde voeding.

Door de coronacrisis kan Stichting de Brug, waar MAX Maakt Mogelijk mee samenwerkt, haar jaarlijkse voedseltransport vanuit Nederland naar de allerarmsten in Kosovo en Noord-Albanië niet door laten gaan. En vooral in de wintermaanden zijn deze pakketten hard nodig! Met voedselpakketten van 25 euro per stuk die lokaal worden gekocht, zijn de ouderen enorm geholpen.
Help mee en doneer voor het project Albanië: Gaarkeuken & Voedselpakketten!

Een van de bezoekers van de gaarkeuken is Mariana. Ze scharrelt haar inkomen bij elkaar tussen het vuil. Maar omdat ze in een hokje woont van 2 bij 3 meter, en daar ook nog haar vuilnis opslaat, lopen de mensen in het dorp met een grote boog om haar heen. Dankzij de uitzending van 2019 konden wij een nieuw huisje voor Mariana huren.

KLIK HIER om de uitzending van dit project terug te kijken. (Vanaf tijdcode 11.05)

2019: Mariana in haar ‘huisje’ van 2×3 meter

2020: Mariana in haar nieuwe huisje

 

 

Alle projecten