De gaarkeuken van Regina Pacis in Chisinau is onmisbaar voor vele ouderen in de hoofdstad. Onder de begunstigden zijn ook hoogopgeleide mensen zoals artsen en leraren. Deze groep schaamt zich enorm, maar is ook afhankelijk van de gaarkeuken omdat ze met hun pensioen niet én de huur, én medische kosten en water/licht kunnen betalen.
Vanwege de financiële steun van MAX Maakt Mogelijk krijgen 180 mensen 5x per week een warme maaltijd.

Project

In de hoofdstad Chisinau zijn de woonlasten vaak hoger dan op het platteland. Ook kunnen de meeste mensen in de stad geen groente verbouwen. Desondanks moeten ze wel van hetzelfde miserabele pensioen van 25-50 euro per maand rondkomen. In 2003 is vanuit de kerk Regina Pacis in Chisinau een gaarkeuken opgezet van waaruit maaltijden worden gegeven aan de armste ouderen. Omdat er geen financiën meer beschikbaar waren, zag het ernaar uit dat de gaarkeuken zou moeten stoppen. MAX Maakt Mogelijk besloot in 2016 om te helpen en op dit moment krijgen 180 mensen dagelijks een warme maaltijd.

Voor de meeste mensen geldt dat dit de enige maaltijd van de dag is! Daarom wil MAX Maakt Mogelijk de gaarkeuken financieel steunen. Voor 6 euro kan de kantine aan één persoon 5x per week een warme maaltijd aanbieden.

Status project

Er zijn een aantal begunstigden van deze gaarkeuken, die in zeer slechte omstandigheden moeten leven. Het bouwteam van MAX Maakt Mogelijk verricht de noodzakelijkste reparaties aan de huisjes waar deze mensen wonen.

Alle projecten