MAX Maakt Mogelijk brengt dankzij donateurs maandelijks een voedselpakket langs bij de ouderen in Rogojeni. Maar de huisjes, waar de ouderen door de coronamaatregelen nu meer tijd in doorbrengen dan ooit, hebben dringend renovaties nodig om de kou buiten te houden.

De meest essentiële basisbehoefte, namelijk eten, ontbrak bij alle 40 ouderen in het rotsachtige dorpje Rogojeni. Dankzij donateurs kan MAX Maakt Mogelijk iedere maand voedselpakketten van 35 euro uitdelen. De ouderen kunnen hun geluk niet op en hopen en bidden dat deze hulp niet meer stopt.

Naast de voedselpakketten is ook andere urgente hulp nodig. De huisjes, waar de ouderen door de crisis nog meer op aangewezen zijn dan ooit, hebben dringend renovaties nodig om te voorkomen dat de kou binnendringt. Het maken van kapotte kacheltjes is soms zelfs van levensbelang. De temperaturen in de winter kunnen wel tot min 20 graden dalen. En dan te bedenken dat het binnen net zo koud wordt als buiten. Ledematen kunnen hierdoor zomaar bevriezen!

 

MAX Maakt Mogelijk wil de 40 ouderen in Rogojeni blijven steunen met voedselpakketten en de meest noodzakelijke renovaties aan de huisjes uitvoeren.  Helpt u mee?

KLIK HIER om de uitzending terug te kijken. Vanaf tijdcode 10.15 kunt u het project bekijken.

 

Alle projecten