Door de aardbeving in Turkije & Syrië zijn duizenden doden en gewonden gevallen. In de nacht van 5 op 6 februari worden zij overvallen door dit natuurgeweld. Gebouwen zijn ingestort en een onbekend aantal mensen zit nog vast onder het puin. Overlevenden zijn wanhopig op zoek naar hun geliefden en slapen in de ijzige kou. MAX Maakt Mogelijk wil alles doen om de slachtoffers in Turkije en Syrië te steunen, helpt u mee? 

Ravage aardbeving Turkije en Syrië

Eén van de krachtigste aardbevingen ooit heeft Turkije en Syrië getroffen. Duizenden mensen zijn omgekomen en miljoenen slachtoffers zijn hun huis kwijt. Het dodental loopt in een hoog tempo op. De beelden die van uur tot uur alleen maar erger worden, leggen deze grote humanitaire ramp vast. Stichting MAX Maakt Mogelijk reageert en support het hulpteam van Project HOPE, dat al binnen 24 uur na de aardbeving is afgereisd naar een van de getroffen gebieden. De situatie van de slachtoffers die nu dakloos zijn, is extra schrijnend omdat het erg koud is.

De aardbeving in het grensgebied van Syrië en Turkije had een kracht van  7.8 op de schaal van Richter. Door die extreme kracht zijn gebouwen ingestort en was de beving zelfs in omringende landen te voelen.

Wat kan het noodhulpteam doen met uw financiële hulp?

De hoogste prioriteit is om de getroffen bevolking medische hulp te bieden. Deze medische hulpverlening die ter plaatse wordt gegeven is van levensbelang. Vooral omdat de lokale infrastructuur voor gezondheidszorg zwaar beschadigd is. Eén van de grootste openbare ziekenhuizen in het rampgebied is volledig ingestort en heeft het verplegend personeel én de patiënten eronder bedolven. Het team van Project HOPE zal ter plaatse de levering van medische noodpakketten en medicijnen coördineren.

Het hulpteam van  Project HOPE kan mede dankzij de support van MAX Maakt Mogelijk direct reageren op de acute medische behoeften. Het is onze kracht om de hulpverlening ter plaatse uit te voeren.

Helaas zal hulp nog lang nodig zijn. Help ons alstublieft mee om deze hulpverlening zo lang mogelijk voort te zetten en medische hulp te bieden.  Doneer nu en help!

 

Alle projecten