MAX Maakt Mogelijk wil zo goed mogelijk noodhulp verlenen aan de mensen die naar buurland Moldavie zijn gevlucht. Geld voor opvang en voedsel zijn het hardst nodig.

De verwoestende oorlog in Oekraïne maakt niet alleen het land kapot, maar de humanitaire crisis is van ongekende omvang. Nog steeds vluchten dagelijks Oekraïners naar o.a. buurland Moldavië waar inmiddels ruim 350.000 vluchtelingen hun heil hebben gezocht.

De noodhulp van MAX Maakt Mogelijk kwam na de uitbraak van de oorlog direct op gang en dankzij uw hulp kunnen wij grote hulpacties opzetten. Dit doen wij bij zowel onze bestaande projecten, maar ook bij diverse grote opvanglocaties die lokaal zijn opgezet.

Onze noodhulp bestaat uit opvang, uitdelen maaltijden en voedselpakketten, hulptransport:

  • Baltata vluchtelingenkamp > dagelijks ontvangen ruim 300 vluchtelingen meerdere maaltijden en drinken per dag, maar er worden ook dekens en kleding uitgedeeld.
  • Orhei vluchtelingenkamp > 100 vluchtelingen worden al sinds de uitbraak van de crisis hier opgevangen en krijgen voedselpakketten met vooral vers en gezond eten en drinken. Maar ook worden hygiënische artikelen, zoals zeep en indien nodig incontinentiematerialen uitgedeeld.
  • Gaarkeuken Regina Pacis > de gaarkeuken wordt als sinds 2016 door MAX Maakt Mogelijk gesteund. Nu vangen zij nog eens extra 120 vluchtelingen op en worden ook aan hen maaltijden uitgedeeld. MAX Maakt Mogelijk heeft dankzijn donaties extra keukenapparatuur aangeschaft.
  • Families in Moldavië > ondanks dat zij zelf in armoede leven, delen zij hun huis en eten met de vluchtelingen uit Oekraïne. MAX Maakt Mogelijk zorgt dat deze families voedselpakketten kunnen uitdelen aan de vluchtelingen en dat zij een extra bijdrage ontvangen voor de vaste lasten
  • Goederen > in de maand mei zijn 4 vrachtwagens vertrokken naar Moldavië met o.a. luiers, incontinentiematerialen, verse groente, kleding en dekens. Onze vertegenwoordigers verdelen dit over de diverse opvanglocaties.

Helaas is het einde van de crisis nog niet in zicht en hebben wij uw hulp nog steeds dringend nodig. Laten wij onze krachten bundelen en help ons de vluchtelingen helpen!

 

Help de mensen in nood en doneer nu!

Alle projecten