Met één druk op de knop de verwarming aanzetten, voor ons is het de normaalste zaak van de wereld. Dat geldt niet voor de ouderen in Oost-Europa. Zij moeten 's nachts met een winterjas aan in bed liggen om warm te blijven.

Geen geld om huisjes ‘winterklaar’ te maken

Ook het huisje van Anastasia (56) en haar drie kinderen is er slecht aan toe. Anastasia is weduwe en kan de zorg voor haar dochter met syndroom van down nauwelijks betalen. MAX Maakt Mogelijk wil dit gezin helpen door het huisje winterklaar te maken, zodat de kinderen een veilige plek hebben om huiswerk te maken en te slapen.

Duizenden ouderen in Roemenië, Moldavië, Oekraïne, Litouwen, Kosovo, Albanië en Bosnië zien elk jaar met angst en beven de wintermaanden tegemoet. Jan Slagter “Met hun schamele pensioen van €30 tot €45 per maand, hebben ouderen daar geen geld om voldoende hout en kolen te kopen om tijdens de winter hun huisje warm te houden. En de huisjes zijn in vreselijke staat. Het kleine beetje warmte dat binnen is, is zo weer weg door de ramen die vaak met plastic zijn beplakt. Met een paar euro per maand kunnen we ervoor zorgen dat huisjes en kachels opgeknapt worden zodat ze bestendig zijn voor de volgende winters. Want wij willen dat de ouderen het hele jaar door in een warm en veilig huisje zitten. Niemand is immers te oud om geholpen te worden!

Kom in actie!

Dankzij de actie ‘Help ouderen in Oost-Europa’ van MAX Maakt Mogelijk kunnen wij levens redden. Help mee om de huisjes te renoveren en de kacheltjes te maken of nieuw te kopen.

Steun MAX Maakt Mogelijk en help de ouderen in Oost-Europa de koude winter te overleven en doneer direct.

Alle projecten