In Roemenië maakt het Nederlandse echtpaar Ton en Alice van Nimwegen het verschil voor de lokale bevolking in het dorp Telechiu. Zelf wonen ze er een deel van het jaar en doen er van alles aan om de arme bewoners te helpen. Maar door de coronacrisis krijgen ze nauwelijks donaties binnen om maaltijden te koken, voedselpakketten uit te delen en hout rond te brengen. Help mee en doneer voor de ouderen in Telechiu!

Ton en Alice wonen een deel van het jaar in de boerderij. Ze delen het met een Roemeens-Roma echtpaar dat zich ook inzet voor de lokale bevolking. Samen organiseren ze op de boerderij allerlei activiteiten en maken maaltijden die de dorpsbewoners daar opeten.

De hulp aan de mensen in het dorp startte toen ze Elena leerden kennen. Een Roemeense vrouw die in Nederland de daklozenkrant verkocht. Toen Ton en Alice erachter kwamen hoe Elena in Roemenië leefde, besloten ze met een groep vrijwilligers een nieuw huisje voor haar te kopen. Maar ze willen meer ouderen in het dorp helpen zodat ze vooral tijdens de winter maaltijden, voedselpakketten en hout kunnen uitdelen.

Het dorp is verdeeld in twee delen. De Hongaars-Roemeense bewoners en de Roma-wijk.  De boerderij van Ton en Alice verbindt die twee werelden. Maar dat is niet altijd makkelijk en vanzelfsprekend. Het echtpaar kijkt niet naar religie of afkomst. ”Wij helpen mensen in armoede. En we hopen dat we de mensen kunnen verbinden”

De meeste huisjes zijn in vreselijke staat. In de winter giert de kou door het dak en ondanks dat zijn de wensen van de mensen bescheiden. Veel mensen hebben behoefte aan hout en een nieuwe kachel. Ton en Alice doen wat ze kunnen voor de ouderen in dit dorp, maar komen geld tekort.

Helpt u mee om dit mooie werk van Ton en Alice te steunen? Doneer nu!

Alle projecten