Duizenden ouderen in Roemenië, Moldavië, Oekraïne, Litouwen, Kosovo, Albanië en Bosnië zien met angst en beven de komende maanden tegemoet. Met hun pensioen van €30 tot €45 per maand, kunnen ze geen kolen of hout kopen om deze koude periode, met temperaturen van min 20 graden te overleven.

Ieder jaar, in de aanloop naar de winter, vraagt MAX Maakt Mogelijk bijzondere aandacht voor de straatarme, hulpbehoevende ouderen in Centraal- en Oost-Europa. Temperaturen van min 20-25 graden zijn daar geen uitzondering. Vele duizenden ouderen in Oost-Europa kunnen zich niet weren tegen de meedogenloze kou. Met bevriezing van ledematen zelfs overlijden tot dramatisch gevolg.

Jan Slagter: ‘’Dankzij onze jaarlijkse winteractie kunnen wij levens redden. Vorige winter konden maar liefst 10.841 ouderen dankzij uw gulle gift rekenen op een warme kerst en warme winter ín huis. Vrijwilligers hebben de kou en onbegaanbare wegen getrotseerd om ouderen in alle denkbare uithoeken van het platteland eten en kolen te brengen. De vorst en sneeuw hielden in sommige landen zelfs aan tot april.  Uw bijdrage betekende tijdens de vorige winter het verschil tussen leven en dood. Kunnen de ouderen deze winter weer op u rekenen?’’

 

Alle projecten