Tijdens één van zijn reizen naar Moldavië, treft Jan Slagter in de winter een groep kinderen aan die op slippertjes langs de kant van de weg lopen. De koude handjes stevig geklemd in de handen van oma's die de kleinkinderen naar school brengen. Onze medewerker in Moldavië legt uit dat veel grootouders de zorg voor de kleinkinderen op zich nemen en dat er geen geld over is om winterschoenen van te kopen. De kinderen lopen ook in de winter op oude zomerschoenen of slippers naar school. Bij erg koud en nat weer moeten zij zelfs noodgedwongen thuis blijven. Voor MAX Maakt Mogelijk tijd om in actie te komen!

Veel grootouders in Moldavië zorgen noodgedwongen voor hun kleinkinderen. De ouders vertrekken naar het buitenland op zoek naar een plek waar ze een inkomen kunnen verdienen. De zorg komt daardoor voornamelijk neer op de grootouders. De financiële lasten van het opvoeden van kleinkinderen wegen zwaar voor hen. Met hun kleine pensioentjes kunnen ze dit eigenlijk niet opbrengen en is er zeker geen geld voor goede schoenen. Voor diverse kinderen betekent dit dat ze lang doorlopen op slippers, of op kapotte, versleten schoenen en op koude of natte dagen niet naar school kunnen. MAX Maakt Mogelijk kan dankzij de financiële steun van donateurs elk jaar honderden kinderen blij maken met nieuwe stevige schoenen, waardoor zij ook in de winter gewoon naar school kunnen!

Schoenfabriekje

MAX Maakt Mogelijk laat de schoenen op maat maken door Constantin Gasan en zijn medewerkers. In zijn fabriekje werken 15 medewerkers met een lichamelijke beperking. De prachtige handgemaakte leren schoenen en laarzen worden voor een eerlijke prijs verkocht (tussen de 25 en 50 euro) en de werknemers komen zo aan een inkomen om te overleven. Een win-win situatie!

Hulp blijft nodig!

Kinderen zijn snel uit hun schoenen gegroeid en hebben ieder seizoen een nieuw paar nodig. Help mee en doneer een bijdrage voor het schoenenproject in Moldavië.

Alle projecten