Belevingsterras & Ethiopië

vrijdag, 18 december 2015 18:40 NPO 2
Alle uitzendingen

Jacqueline en Sonja werken als activiteitenbegeleiders op een gesloten afdeling voor dementeren in een verzorgingshuis in Maassluis. Dagelijks zorgen zij ervoor dat de 26 bewoners actief blijven. De grote wens van Jacqueline en Sonja is om een belevingsterras te maken zodat de ouderen meer naar buiten kunnen. Maar helaas is daar geen geld voor. Daarom komt MAX Maakt Mogelijk in actie!

Tijdens de winter van 2015-2016 vraagt we wederom aandacht voor de straatarme, hulpbehoevende ouderen in Centraal- en Oost-Europa. Elk jaar zijn deze ouderen weer bang voor de bijtende kou die komen gaat. Sinds 2010 helpt MAX Maakt Mogelijk zo’n 2.500 tot 3.000 ouderen in deze regio aan brandstof, voedselpakketten, extra dekens, warme kleding en worden de ouderen geholpen met het tochtdicht maken van de huisjes.

En we gaan terug naar Ethiopië. In 2014 bezochten we de sloppenwijken van hoofdstad Addis Abeba. Zieke en ondervoede ouderen waren weggestopt in stinkende, vochtige krotten. MAX Maakt Mogelijk wilde hier thuiszorg opzetten, zodat de ouderen niet meer hoefden te bedelen om te eten. Dat is gelukt! De ouderen vertellen zelf hoe het nu met ze gaat.