Draaimolen & karten

vrijdag, 12 december 2014 19:15 NPO 2
Alle uitzendingen

De 90-jarige meneer Schoorstra, die als kind nooit in de draaimolen mocht, blijft hier naar verlangen. Niet alleen meneer Schoorstra wil zich weer even kind voelen, ook de andere bewoners van het tehuis Spiker in het Friese Ternaard hebben dezelfde wens. Nog één keer met zijn allen in de draaimolen. MAX Maakt Mogelijk organiseert een feestelijk dag, met een poffertjeskraam, spelletjes en natuurlijk een speciale draaimolen. Als klap op de vuurpijl treedt zangeres Corry Konings op!

Ook de wens van Mary en Nico Lupker gaat in vervulling. Hun zoon Pieter pleegde op 29-jarige leeftijd onverwachts zelfmoord. Pieter was groot autoliefhebber en deelde deze passie met een hechte vriendenclub. Na de begrafenis bleven de vrienden Pieters ouders steunen. Zeker toen bekend werd dat Nico darmkanker heeft. De toekomst ziet er niet goed uit. Mary schakelde daarom MAX Maakt Mogelijk in, met de wens Nico nog een keer te laten karten met de vrienden van hun zoon.

En we brengen het werk van de nonnen in Hongarije en Ethiopië nogmaals onder de aandacht. Met hulp van MAX Maakt Mogelijk proberen zij de leefomstandigheden van de ouderen daar te verbeteren.