MAX Maakt Mogelijk is jarig!

vrijdag, 15 april 2011 17:35 NPO 2
Alle uitzendingen

Sinds 2006 heeft het televisieprogramma MAX Maakt Mogelijk vele wensen vervuld. In het buitenland, maar ook in Nederland. Van kleine, persoonlijke wensen tot een grote verbouwing voor een heel tehuis. Daarnaast hebben tientallen bekende Nederlanders zich de afgelopen jaren voor MAX Maakt Mogelijk ingezet. Ze hebben ouderen in heel Nederland onvergetelijke dagen bezorgd. In deze aflevering blikken we terug op de meest memorabele momenten uit 5 jaar MAX Maakt Mogelijk in Nederland.

Zoals oma Bloem uit Groningen die met behulp van MAX Maakt Mogelijk én de brandweer, eindelijk op bezoek kan bij haar kleindochter. En mevrouw van Gerwen krijgt van de gemeente Venray eindelijk de traplift die ze zo hard nodig heeft. Een palliatieve afdeling in Emmen krijgt tuindeuren, zodat de patiënten niet meer met infuus en al door de gangen hoeven, maar hun laatste levensdagen onbezorgd kunnen genieten van de buitenlucht. Of wat te denken van de ouderen in Den Haag? Voor hen wordt een multiculturele activiteitenruimte gerealiseerd waar ze kunnen schilderen, koken of naar films kunnen kijken.

Jan Smit verzorgt een compleet dagje Volendam voor een groep Turkse ouderen, de Baritons helpen een 83-jarige vrijwilliger mee met het rondbrengen van maaltijden en Guido Dieteren brengt met zijn ‘Orchestra’ dementerende ouderen in beroering.