MAX Maakt Mogelijk Kerstspecial – deel 2

woensdag, 24 december 2014 18:37 NPO 2
Alle uitzendingen

Ook dit jaar organiseert MAX Maakt Mogelijk het jaarlijkse kerstdiner voor 350 ouderen die om uiteenlopende redenen een feestelijke avond verdienen. Het diner vindt plaats in de Grote Kerk in hartje Den Haag. Naast een heerlijk diner, zijn er ook optredens van bekende artiesten zoals Lee Towers, de musical Een Avond met Dorus, Dreamgirls en Hans Kazàn.

Voor een aantal dinerende gasten is de avond extra speciaal, omdat hun grootste wens in vervulling gaat. Bijvoorbeeld van Tine. Zij is de dochter van een bekende Friese goochelaar en buikspreker. Tine hoopt dat de buikspreekpop van haar vader een plek kan krijgen in het museum in Friesland. Maar voordat de pop met pensioen gaat, laat Hans Kazàn hem nog één keer spreken.

Riet werd in haar appartement overvallen. Iets waar zij tot op de dag van vandaag nog steeds last van heeft. Om het leed iets te verzachten heeft André Rieu een speciale boodschap voor haar.

Ria heeft borstkanker en is uitbehandeld. Ze is vrijwillig cameravrouw bij de ziekenomroep en haar zoons Sjoerd en Simon willen haar graag in het zonnetje zetten.

Rieky heeft te horen gekregen dat het graf van haar overleden man geruimd wordt als zijn niet snel 1500 euro betaalt aan de gemeente. Dat geld heeft ze niet. Rieky wil van de steen een aandenken laten maken voor zichzelf en haar zoons.

Presentatie: Jan Slagter