Moldavië & Dennis van der Geest

vrijdag, 27 november 2009 18:35 NPO 2
Alle uitzendingen

Een losse stoeptegel, een gevouwen deurmat, of onverwachts een drempel: een val is snel gemaakt. De gevolgen kunnen erg vervelend zijn. Een val kan voorkomen worden met een valpreventiecursus. MAX Maakt Mogelijk reist af naar de Zorgboog in Bakel. Hier wordt een cursus gegeven die speciaal is ontwikkeld voor ouderen die bang zijn om te vallen. Cursusleider: niemand minder dan judokampioen Dennis van der Geest.

Sommige wensen zijn klein en bescheiden, maar recht uit het hart. Annemieke Prins (15) wil dolgraag dat haar oma een keertje op visite komt. Dit lijkt eenvoudig. Maar oma is slecht ter been en Annemiek woont op drie hoog in een flat zonder lift. MAX Maakt Mogelijk schiet op spectaculaire wijze te hulp!

Voor de ouderen in de stad Soroca, Moldavië, wil Asea Railean van stichting Soarta een dagcentrum openen en daar een thuiszorgdienst en tafeltje-dekje-project aan verbinden. In de stad Soroca worden maar weinig mensen oud. Ruim 25% van de ouderen leeft onder de armoedegrens. Zij moeten rondkomen van één euro per dag. Het overgrote deel van deze groep is ook extreem eenzaam. Asea, directeur van stichting Soarta, komt op voor deze ouderen. MAX Maakt Mogelijk steunt het initiatief en gaat kijken.

Presentatie: Jan Slagter.