Moldavië & foto’s en boeken

vrijdag, 16 november 2012 19:20 NPO 2
Alle uitzendingen

De renovatie van het streekziekenhuis Floresti in Moldavië is een langlopend project. De omstandigheden waarin MAX Maakt Mogelijk dit ziekenhuis aantrof waren erbarmelijk. Inmiddels is er een hoop verbeterd. Zo kan er weer worden geopereerd in de operatiekamers, is de noodzakelijke apparatuur aanwezig en zijn veel omstandigheden voor arts en patiënt verbeterd. Toch dreigen er nog een aantal grote gevaren voor het ziekenhuis.

Voor de Rotterdamse Thea Slingerland (57) gaat een langgekoesterde wens in vervulling. Ze is zeventien als ze trouwt. Veel geld is er niet dus van een groot feest is geen sprake. En een fotoreportage is al helemaal niet aan de orde. MAX Maakt Mogelijk regelt alsnog een trouwdag om nooit te vergeten!

Ondanks dat haar leven niet altijd even rooskleurig is geweest, is Nelly van Rhee (71) een optimistisch mens. Haar bijzondere levensverhaal heeft zij, met de hand, toevertrouwd aan het papier. Wat Nelly graag zou willen? Dat haar verhaal wordt uitgebracht in een boek zodat zij met haar verhaal en ervaringen anderen kan helpen. In een boekwinkel in Scheveningen wacht Nelly een bijzondere verrassing.

Presentatie: Jan Slagter