Moldavië & Ron Brandsteder

vrijdag, 10 december 2010 18:35 NPO 2
Alle uitzendingen

De 81-jarige Louis Bakker zet zich al ruim 20 jaar in als vrijwilliger voor de ouderenvereniging Het Trefpunt in Almere. Na veel omzwervingen hebben de ouderen in Almere weer een nieuwe plek. Dat moet gevierd worden! De gezellige ouderen worden getrakteerd op een Amsterdamse muziekquiz, gepresenteerd door de enige echte quizmaster Ron Brandsteder.

Fien Rietveld uit Dordrecht krijgt negen jaar geleden last van lichtallergie. Sindsdien bepaalt die ziekte haar leven. Fien zit altijd binnen met plakfolie op de ramen die de Uv-straling tegenhoudt. Ze zou niets liever willen dan op haar snorfiets naar buiten en weer eens boodschappen doen. Haar vriendin Nel schrijft MAX Maakt Mogelijk om haar te helpen Fien te verrassen. Een verrassing wordt het, want samen met Jan Slagter gaat Fien in het donker op pad!

De afgelopen strenge winter was desastreus voor de arme bevolking van Oost-Europa. MAX Maakt Mogelijk bood direct hulp door talloze kilo’s hout en kolen, elektrische kachels, dekens en warme maaltijden uit te delen. Ook dit jaar hebben duizenden ouderen in Moldavië dringend onze hulp nodig. De winter staat weer voor de deur, de temperaturen gaan weer richting het nulpunt en vele Moldaviërs zijn niet toegerust op extreme kou. Jan Slagter gaat langs bij een van de ouderen in de omgeving van Capresti. Haar huisje is gammel en duidelijk niet bestand tegen de kou van aankomende winter. En zij staat niet op zich.

Presentatie: Jan Slagter