Moldavië & Sandra Schuurhof

vrijdag, 26 november 2010 18:35 NPO 2
Alle uitzendingen

Voor Nadina van Kleef- de Groot is haar Nordic Walking club erg belangrijk. Niet alleen om lichamelijke redenen, maar vooral ook sociaal gezien. Nadina wil trainer van de club Yvonne Bontekoning, daarom eens in het zonnetje zetten. Daar krijgt zij hulp bij van niemand minder dan royaltydeskundige en verslaggever Sandra Schuurhof. Locatie: Paleis Het Loo!

MAX Maakt Mogelijk gaat op aanraden van vrijwilliger Jos Vink kijken in het zuiden van Moldavië, in Borceag. Daar is de armoede zo mogelijk nog groter dan in de andere delen van Moldavië. De ruim 300 65-plusser zijn zo arm dat ze nauwelijks gezond en voldoende voedsel binnen krijgen. Daarnaast verkeren de ouderen in slechte gezondheid, zijn er grote problemen met hygiëne en wonen ze vaak geïsoleerd. MAX Maakt Mogelijk wil voor deze ouderen een gaarkeuken en gezondheidscentrum bouwen.

Een aantal jaar geleden overlijdt Sanneke, de oudste dochter van Rietje en James Bakhuys. Sanneke sterft vlak na de geboorte van haar zoon Lucas. Vroeger maakten Rietje en haar man verschillende 8 mm filmpjes van hun kinderen, de bijbehorende projector is helaas stuk. Het omzetten van filmpjes naar dvd´s blijkt ingewikkeld en kostbaar. Rietje hoopt dat MAX Maakt Mogelijk hierbij kan helpen. Een ontroerend verhaal, met een ontroerende ontknoping.

Presentatie: Jan Slagter