Oekraiine & Gerdi Verbeet

vrijdag, 29 oktober 2010 17:35 NPO 2
Alle uitzendingen

Marianne Klerkx uit Made is sinds het overlijden van haar man in 2008 veel alleen en heeft een zware tijd achter de rug. In januari van 2010 moet haar heup vervangen worden. Na deze operatie kan ze niet meer op haar oude fiets fietsen en heeft Marianne een fiets met een lage instap nodig. Lopen kan Marianne niet ver dus ze is afhankelijk van de fiets. Nu ze er niet veel op uit gaat, wordt haar wereld steeds kleiner. MAX Maakt Mogelijk schiet te hulp.

Wanneer MAX Maakt Mogelijk Gerdi Verbeet vraagt iets voor de stichting te doen, heeft zij zelf een voorstel: iets ondernemen voor de partners van dementerenden. Gerdi Verbeet gaat met de mantelzorgers van het Odensehuis, een inloop huis voor dementerenden en hun familie, een zorgeloos dagje op stap.

En we gaan terug naar de Oekraïne. In 2009 lieten wij u zien onder welke verschrikkelijke omstandigheden ouderen daar leven. Daarom wil het Nederlandse Linda Fonds samen met de Oekraïense NGO Father’s House, een ouderencentrum bouwen. Zo hopen ze ouderen het vertrouwen terug te geven in de ouderenzorg. Wij gaan naar de nieuwe plek waar het ouderencentrum wordt gebouwd en ontmoeten de toekomstige bewoners.

Presentatie: Jan Slagter