Oekraïne & Noraly Beyer

vrijdag, 4 december 2009 18:35 NPO 2
Alle uitzendingen

Voormalig nieuwslezeres Noraly Beyer gaat op bezoek bij Wi Kontren: een woongroep voor Surinaamse ouderen. Ze bezorgt de bewoners een onvergetelijke middag waarbij warme herinneringen aan vroeger worden opgehaald en op bijzondere wijze worden vastgelegd.

We gaan terug naar Kiev, Oekraïne. De bouwplannen zijn gemaakt maar met de winter in aantocht biedt MAX Maakt Mogelijk nu al noodhulp. We brengen de mensen warme kleren, eten, kachels en medische hulpmiddelen. Ook aan de dakloze ouderen is gedacht. We helpen de mensen de winter door, in de hoop dat we met uw hulp volgend jaar de ouderen kunnen opvangen in een prachtig nieuw tehuis!

Frans van Etten speelt op hoog niveau voetbal, tot hij getroffen wordt door reuma. De ooit zo sportieve Frans kan sindsdien nauwelijks meer lopen. Hij krijgt van de gemeente een scootmobiel toegewezen. De gemeente Roosendaal heeft de eigen bijdrage opgeschroefd waardoor een scootmobiel voor Frans onbetaalbaar wordt. Gevolg: Frans zit alle dagen thuis tussen vier muren. MAX Maakt Mogelijk springt in de bres voor Frans om hem zijn zelfstandigheid weer terug te geven.

Presentatie: Jan Slagter.