Zuid-Afrika & Nelleke van der Krogt

vrijdag, 6 november 2009 18:35 NPO 2
Alle uitzendingen

Rotterdam: een grote, levendige stad. Toch zijn er veel mensen eenzaam. Maar liefst 14.000 65-plussers in deze havenstad leven geïsoleerd. Nelleke van der Krogt hoopt daar verandering in te brengen! Met veel passie draait ze Italiaanse gehaktballen in elkaar en verzorgt zij een heerlijk maal en een gezellige avond voor een klein groepje geïsoleerd ouderen.

En we gaan terug naar township Philippi in Kaapstad, Zuid-Afrika, om te kijken hoe het met de mensen gaat waar we vorig jaar een dagcentrum voor hebben gebouwd. Ook komen we een belofte na: de bouw van een nieuwe kerk. Religie geeft de ouderen hoop, troost en rust. De oude kerk was niet meer dan een roestige hoop golfplaten die niet bestand was tegen weer en wind. Daarom bouwden we een nieuwe kerk. En op geheel traditioneel Afrikaanse wijze zijn wij getuige van de bijzondere opening.

Anne van Dijk (68) zorgt al haar hele leven voor anderen, met liefde. Momenteel wordt het uiterste van haar gevraagd. Zij heeft de zorg voor haar meervoudig gehandicapte dochter, haar man én haar moeder. Onlangs werd, tot groot verdriet van Anne, haar geliefde autobus afgekeurd. Als iemand een nieuwe rolstoelbus verdient is zij het wel. MAX Maakt Mogelijk schiet te hulp!

Presentatie: Jan Slagter.