MAX Maakt Mogelijk brengt beschermingsmiddelen tegen corona naar Moldavië

17 januari 2022 Beschermingsmiddelen voor Moldavië

Stichting MAX Maakt Mogelijk heeft in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) 17 vrachtwagens vol met beschermingsmiddelen tegen corona naar Moldavië gebracht. Maandag ochtend 17 januari 2022, overhandigde MAX-directeur Jan Slagter deze middelen in Bălți aan Ala Nimerenco, de minister van Gezondheid in Moldavië. De producten, met een waarde van ruim 3 miljoen euro, zijn gratis beschikbaar gesteld door VWS. MAX Maakt Mogelijk nam het gehele transport en de logistiek op zich.

Tekorten beschermingsmiddelen

Jan Slagter is sinds 2007 zeer actief in Moldavië met het programma MAX Maakt Mogelijk. Najaar 2021 hoorde hij van de grote tekorten aan beschermingsmiddelen in ziekenhuizen en instellingen, waarna hij contact opnam met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Goede verdeling

Jan Slagter: “Ik ben ongelooflijk blij met deze donatie van VWS. Hiermee kunnen we honderden zorgverleners in Moldavië voorzien van mondkapjes, beschermingsbrillen, handschoenen, schorten en desinfectiemiddel. Net als in Nederland pieken ook in Moldavië de infectiecijfers. We zullen toezien op een goede verdeling van de middelen waarmee we ons steentje bijdragen aan het indammen van de pandemie.”

Help de ouderen in Oost-Europa

De ouderen in Moldavië vechten elke winter tegen de meedogenloze kou die Oost-Europa teistert. En door corona raken zij nog meer geïsoleerd. De gevolgen zijn dramatisch, van bevriezing van ledematen tot overlijden door de kou. De huizen waarin zij wonen zijn niet meer dan tochtige krotten die nauwelijks bestand zijn tegen de extreme kou. MAX Maakt Mogelijk wil daarom kolen, hout en voedselpakketten uitdelen om deze mensen de winter door te helpen. Helpt u mee?

Alle berichten