MAX Maakt Mogelijk steunt medische hulp aan slachtoffers aardbeving Marokko

20 september 2023

Met de beelden van de aardbeving in Turkije en Syrië nog vers in het geheugen, voltrekt op de avond van 8 september in Marokko een vergelijkbare catastrofe. Ten zuiden van Marrakesh maakt een aardbeving binnen enkele uren duizenden slachtoffers. Velen liggen onder het puin bedolven en een race tegen de klok begint voor reddingsteams en andere medische hulpverleners. Slechts een aantal landen krijgen toestemming om naar het rampgebied af te reizen om te helpen.

Oude bekende
MAX Maakt Mogelijk zoekt contact met Abdelali Bentohami, oprichter van Stichting Santé Pour Tous (Gezondheid Voor Iedereen) en een ‘oude bekende’ van de stichting, vanwege het oogproject dat MAX Maakt Mogelijk in 2018 heeft gesteund. Al jaren offert de Amsterdamse chirurg met een team van bevriende chirurgen alle vakanties op, om volledig kosteloos operaties uit te voeren in zijn geboorteland Marokko.

MAX Maakt Mogelijk draagt bij aan medische hulpverlening
Het is dezelfde bevlogen chirurg die nu in actie komt voor de slachtoffers van de aardbeving. Abdelali is druk bezig een derde operatiekamer te realiseren in het Hassan 2 ziekenhuis te Agadir, een dorpje dichtbij het getroffen gebied. De toestroom van traumapatiënten is enorm. De benodigde materialen en apparatuur worden ter plaatse in Marokko gekocht, zodat het sneller op de plaats van bestemming is. Omdat Abdelali met zijn team meerdere keren per jaar afreizen naar Marokko, kan hij ook nu toegang krijgen tot het rampgebied.

MAX Maakt Mogelijk geeft Stichting Santé Pour Tous een financiële bijdrage om ze te steunen bij hun medische hulpverlening.

Alle berichten