In het Albanese dorp Barbullush staat een verzorgingshuis voor ouderen dat MAX Maakt Mogelijk in 2016, dankzij donateurs en de inzet van de familie Wesselingh, kan bouwen. Het gaat erg goed met de bewoners in het huis. Dankzij de toewijding van de gemeente is financiële steun van MAX Maakt Mogelijk niet meer nodig. Maar buiten de muren van het huis zijn de problemen onder ouderen erg groot. Zoals bij Lula. Ze woont in een krot en staat er helemaal alleen voor. Net als Lula hebben tientallen ouderen in het dorp dringend behoefte aan een kachel, hout en voedsel om deze winter te overleven.

In de gemeente Bushat, waar het dorp Barbullush toe behoort, leven veel ouderen onder extreem slechte omstandigheden. Opvang is er niet vanzelfsprekend. Daarom wil MAX Maakt Mogelijk de armste ouderen deze winter en de coronacrisis helpen overleven.

Albanië is één van de armste landen van Europa, waar een kwart van de bevolking onder de armoedegrens leeft.  Sociale voorzieningen voor ouderen zijn er nauwelijks en hun leefomstandigheden blijven uitermate slecht. De overheid is niet in staat de volledige zorg voor de ouderen op zich te nemen. Daarnaast is er een groot tekort aan hulpmiddelen, zoals rolstoelen, ziekenhuisbedden en incontentiemateriaal. Ook beschermingsmaterialen om besmetting van het coronavirus tegen te gaan, zijn in Albanië niet voor iedereen beschikbaar.
De gemeente wil haar uiterste best doen om het leven van de ouderen dragelijker te maken en de problemen van de ouderen aan te pakken. Maar daar is hul bij nodig. Hulp die wij hopelijk dankzij u aan deze kansarme ouderen kunnen bieden. Ja, ik wil voor deze ouderen doneren!

Verzorgingshuis

In het verzorgingshuis dat MAX Maakt Mogelijk in 2016 opzette, worden de ouderen goed verzorgd. Er wonen nu 19 ouderen in het huis dat de naam Shtëpi BESA draagt. Het huis is een voorbeeld voor ouderenzorg in Albanie.

Een bewoonster in het huis

 

Alle projecten